FAKTAA

  • Janakkalalainen sähköurakointiin ja -tarvikkeiden tukkumyyntiin erikoistunut yritys.
  • Perustettu: 1997
  • Omistajat: Jouni, Reijo, Kari ja Ari-Pekka Immonen.
  • Työntekijöitä: 5
  • Liikevaihto: 3 M€ (2015)

Sähkö – Jo Re tekee aliurakointia isoille 
rakennusfirmoille, kuten YIT ja NCC, hoitaen myös kokonaisvaltaisesti sähkösuunnittelun ja -urakoinnin kohteissa. Käytämme tarvittaessa urakoinnissa ja suunnittelussa omia aliurakoitsijoita.

Teemme sähköasennuksia, työmaamme ovat Helsinki–Hämeenlinna-akselilla, joskaan kehä kolmosen sisäpuolelle ei juuri ole menty. Myös Lahden seudulta on töitä tarjoutunut.

Meidän vahvuuksia on KVR-urakointi ja hyvä keskinäinen työnjako. Yritys on niitä harvoja sähköurakoitsijoita, jotka hoitavat kohteet kokonaisurakkana kokonaisvastuurakentamisen periaattein avaimet käteen. Veljeksistä Karilla on vahva kokemus urakkalaskennasta ja ostamisesta, Reijo vastaa teknisestä johdosta ja Jouni toimii toimitusjohtajana ja hänen vastuullaan ovat työmaat.

Yrityksen koko on pyritty säilyttämään nykyisellään.
– Kasvu ei ole ollut itsessään tavoite, mutta sitä tulee luonnostaan.

Yrityksen liikevaihto on kuitenkin kasvanut 4 vuodessa 50 prosenttia. Kasvu on ollut hallittua, eikä ole syönyt tulosta sillä yrityksen tulos on ollut kasvun vuosina vahvasti positiivinen. Yrityksen liikevaihdosta noin 65 prosenttia tulee sähköurakoinnista, loppu 35 prosenttia muodostuu sähkötarvikkeiden tukkumyynnistä ja sähkösuunnittelusta. Tarvikemyynti on suunnattu toisille, pääasiassa paikallisille sähköalan yrityksille, joista osa toimii myös Sähkö - Joren aliurakoitsijoina.

– Me haluamme pitää laadusta kiinni, niin työssä kuin tarvikkeissa. Käytämme mahdollisimman paljon kotimaisia, laadukkaita tarvikkeita. Koetamme tehdä työmme kerralla hyvin, jotta takuukorjauksia tulisi mahdollisimman vähän.

Yrityksen toimitilat ovat omassa hallissa Painotien varrella Turengissa. Hallin 910 neliöstä omassa käytössä, toimistona ja tarvikevarastona, on reilu kolmannes, muut tilat on vuokrattu ulkopuolisille yrityksille.

Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät on palkinnut Sähkö-Joren Oy:n yrittäjäveljekset Kari, Reijo ja Jouni Immosen Janakkalan Vuoden yrittäjinä. Palkitseminen tapahtui Janakkalan Yrittäjäjuhlassa Kiipulassa perjantaina 8. marraskuuta 2013.